Winkelen
Begin


Fotoos van freubelaars
nieuw november 2016
Errata
Zo maar leuk om tezien.
voorbeeld
Bloemenkinderen
Bloemenpeuters
Bronnen
Steensjouwers
Boleten-familie
Kabouters
Kerstgroep
Kerstpakketten
Engelen
Winterpakketten
Elfenland
Zeefiguren
Bladermaatjes
Hulstpopjes
Kleine pakketten
Wolbolfamilie
Kinderpakketjes
Chakra s
Geurlingen
Oogstkinderen
Fosielofieltjes
Verjaardagen
Zoetigheden
Hart en Ziel
Viltertjes
Vlinders
Vurigheden
Weertypjes
Jaar-rondes
Iniminies
Giga-Liga
Exoten
Schelpenkinderen
Wenskabouters
Sterrenkinderen
Sint Nikolaas
Tropicals
Cursuspoppen
Kruidenzoekertjes
Heksen en zo
Zeepziedertjes
Aardbeitjes
Kettingen
vervallen pakketten
Losse artikelen

Bloemenkinderen

Blauw Druifje

Het blauwe druifje heeft al vroeg in het voorjaar haar groene neus boven de aarde. Wanneer ze bloeit is het een lust voor het oog. Mooie ranke bladeren en een parmantig steeltje met allemaal kleine blauwe bloemetjes.

Vilten 0: niet zelf vilten,

blauw groen€ 16.00 (Incl. 21% BTW)
Bollen Jong

Het Bollen  Jong  is samen met het Bollen Meisje in het voorjaar druk in de weer.  Hij  helpt zijn meisje met de bolletjes. Hij dekt ze toe als het gaat vriezen en maakt ze vrij van bladeren als het mooi weer is.

vilten 3: zelf uitleggen en vilten

bruin groen rood € 15.00 (Incl. 21% BTW)
Bollen Meisje

Het Bollen Meisje is samen met het Bollen Jongetje in het voorjaar druk in de weer. Ze zorgt voor alle bolletjes die zo net na de winter aan het groeien slaan. Ze maakt de aarde rondom het bolletje vrij van blaadjes en takjes.

vilten 3: zelf uitleggen en vilten

bruin groen wit€ 15.00 (Incl. 21% BTW)
Boterbloem

De Knol boterbloem bloeit in de maanden mei en juni. Van haar zijn  veel verschillende soorten. Je herkent haar aan de knolvormige verdikking onder aan de stengel en aan de teruggeslagen kelkbladeren. Ze groeit op droge grazige plaatsen.

Vilten 0: niet zelf vilten

geel groen€ 20.90 (Incl. 21% BTW)
Floddertje Flox

Floddertje flox is een tuinkind dat het liefste speelt met de afgevallen bloemblaadjes van de familie Flox. Zoals jullie ongetwijfeld weten is deze familie in veel verschillende kleuren te vinden in de tuinen van de mensen. Floddertje en haar kleine vriendinnetje houden erg van de kleur oranje rood. In de tijd dat ook de pompoenen oranje kleuren tooien zij zich in het oranje van de Flox. Natuurlijk komt  Floddertje Flox ook in andere kleuren goed tot haar recht......

vilten 3: zelf uitleggen en vilten

rood groen

 € 14.75 (Incl. 21% BTW)
Helleborismeisjes

De Helleboris meisjes zijn  al aan het einde van de winter bezig met hun kleding. Ze bloeien vroeg. Een prachtig gezicht is het. Soms bloeien ze al met de kerst. Daarom worden ze ook wel eens kerstroos genoemd. Deze meisjes zijn in het wit. Maar wist je dat er heel veel soorten Helleboris zijn? Let maar eens goed op!

vilten 3: zelf uitleggen en vilten

wit groen

 € 21.65 (Incl. 21% BTW)
Klaproos

De gewone klaproos met haar rode bloembladeren is eenjarig en groeit vaak op akkers of langs wegen. Ceres, de godin van de landbouw wordt afgebeeld met een kroon van klaprozen. Ze bloeit van mei tot juli

Vilten 0: niet zelf vilten

rood groen€ 20.90 (Incl. 21% BTW)
Krokus

De Krokus bloeit vroeg in het voorjaar van februari tot april. Ze bloeien met name in parken en in tuinen. Een enkele keer zomaar daar waar je ze niet verwacht. Met hun frisse kleuren paars, geel en wit vrolijken ze het voorjaar op.

Vilten 0: niet zelf vilten

bauw groen€ 20.90 (Incl. 21% BTW)
Lavendel plukster

popje met hoofdje omtrek 9 cm waarbij gevilt wordt€ 18.81 (Incl. 21% BTW)
lavendeltje

Popje met hoofdje 6, niet vilten.€ 10.86 (Incl. 21% BTW)
Maretak

Ik ben een groenblijvende plant en leef op bomen.. Wees zuinig op mij want ik ben een beschermde soort. Mijn witte, besachtige vruchten worden door vogels verspreid. De bessen worden door de vogels in de oksel van een boomtak genuttigd en het zaad blijft liggen en ontkiemt. Mijn wortel groeit in de boom. Er worden genezende krachten aan mij toegeschreven. Mare betekend ook wel heks, spook of nachtmerrie. Wanneer je mij bij je hebt dan blijven de kwade krachten ver weg van je. Met kerstmis mag ik soms boven een deuropening hangen en dan mag er zomaar gekust worden.

vilten 3: zelf uitleggen en vilten

wit groen

 € 30.00 (Incl. 21% BTW)
Narcis

De Narcis bloeit van maart tot mei in verschillende vormen  en  grootten .Het is de lieveling van elke spreeuw maar ook van elk kind die het vaak moeilijk vindt om haar te laten staan…

Vilten 0: niet zelf vilten

geel groen€ 20.90 (Incl. 21% BTW)
Schijnpapaver

De schijnpapaver is een bloem die erg veel lijkt op de papaverfamilie. Ze ziet er teer uit, maar heb je haar eenmaal in je tuin dan kun je in juni en juli haar bloemen rijkelijk plukken. Na de bloei zijn ook haar zaaddozen mooi.

Vilten 0: niet zelf vilten

rood groen€ 20.90 (Incl. 21% BTW)
Sneeuwklokje

Het sneeuwklokje wordt ook wel de bloem van de ‘hoop’ genoemd. Het is een bolgewas die de wintertijd overleeft. Ze bloeit veelal in tuinen en komt tot volle glorie als je haar haar gang laat gaan. Ze houdt van  een schaduwrijk plekje.

Vilten 0: niet zelf vilten

wit groen€ 20.90 (Incl. 21% BTW)
Zonnebloem

De zonnebloem is een krachtig uitziende bloem. Wanneer deze echter geen steun krijgt dan kan het gebeuren dat deze bloem omwaait of knakt. De bloem bloeit in juli/ augustus. De vogels zijn in het najaar erg dol op haar hart. Verliest een vogel hier of daar een zaadje dan kan het gebeuren dat er zomaar onverwachts een nieuw exemplaar opduikt.

Vilten 0: niet zelf vilten

geel groen€ 20.90 (Incl. 21% BTW)


Pop en Plank © 2004